فلسفه زندگی ۳
چهارشنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۷، ۱۰:۴۹ ق.ظ
به نام خالق یگانه کارگاه آموزشی مورخه 97/1/27 با موضوع فلسفه زندگی با حضور دکتر مشایخی برگزار گردید.
خلاصه ای از صحبنهای دکتر مشایخی
باسلام مبحث امروز کنترل خشم و ناراحتی است.
آدم از چیزی ناراحت می شود و بعد رفتارهایی از خودش نشان می دهد و چیزی که ما خیلی با آن درگیرهستیم آدمها در جامعه ما کم حوصله تر شدند و زودتر خشمگین می شوند اما به عنوان یک انسان اگر مهارتهایی را بلد باشیم میتوانیم آن خشم را کنترل کنیم .بیشتر بیماریها عوامل شرایط عصبی می باشند و باعث سرطان و بیماریهای عصبی می شود .
وقتی ما عصبی می شویم چه اتفاقی دربدن ما می افتد .اول اینکه یک اتفاق ویا پیامی را ادراک می کنید ,گوش وچشم ما دریافت میکند وبعد در عرض چند ثانیه این اتفاق می افتد وسلولهای عصبی شما فعال می شود وخون از همه عضلات به سمت مغز کشیده می شود اینها همه در عرض چند ثانیه اتفاق می افتد ضربان قلب بالا می رود دست و پاها یخ می کند و سر آدم داغ می شود غدد کلیوی آدرنالین ترشح می کند بعد بدن سم تولید می کند و بر اثر یک عصبانیت کل سیستم بدنتان را سم وارد می کنید وحالا می توانم به شما بگویم نسبت آن چیزی که عصبانی شدید را با نسبت ارزش بدن خودتان بسنجید و ببینید آیا ارزشش را دارد که اینقدر خودتان را از بین ببرید .
بیشتر خشم های ما ریشه دارد .
1- انتظار داشتن از دیگران که شامل :
در قبال محبت ولطفی که به دیگران کردیم .80% خشم های ما ازاین قسمت است ما باید قبل از اینکه کاری را برای کسی انجام بدهیم با خودمان سنگهامون را وابکنیم یعنی ببینیم برای دله خودمون یا برای رضای خدا انجام می دهیم یا هیچ کدام
نقشی که از دیگران انتظار داریم . مثلا می گویم این دوست من است و من انتظار دارم که این کارها را برایم انجام دهد .
برای اینکه بتوانیم این قسمت را درست کنیم سه راهکار داریم که باید تمرین کنیم و انجام دهیم :
الف - فرایندی دیدن اگر من همه رفتارهای آن شخص را فرایندی ببینم یعنی با دوربین فیلمبرداری تمام کارهایش را ببینم نه با دوربین عکاسی قطعا روزهای خوب ومحبتهای اوراهم خواهم دید در واقع معدل رفتار شخص را میبینم .
ب - درک کردن باید تمرین کنیم .باید خودمان را درجای آن شخص قرار دهیم و تعامل ادراکی داشته باشیم یعنی خود را جای فرد قراردهیم .
ج -نگاه تربیتی ما باید نسبت به همه آدمهای اطرافمون نگاه تربیتی داشته باشیم یعنی حتی برای پدر ومادرمان می توانیم نگاه تربیتی داشته باشیم یعنی با رفتارم خیلی چیزها را یاد میدهم .
2-سوء برداشت از رفتار وحرف دیگران : راه درست کردن اینست که 12 ساعت صبر کنید بعد تصمیم بگیرید .
3-کمبود اعتماد به نفس : آدمهایی که دادو بی داد می کنند کودک درونشان ترسیده ما زمانی داد می زنیم که احساس می کنیم که دیده نمی شویم و اعتماد به نفسمان پایین آمده داد زدن اعلام ترس است .
4- جلب توجه ( مثلا می خواهیم به مهمانی برویم لباسهامان اندازه ما نمی شود وما عصبانی می شویم .) آدمها وقتی پول ندارند عصبانی می شوند .
آدمها برای اینکه خودشان را نشان بدهند وجلب توجه کنند داد می زنند .
5- قبول نکردن حرف درست ( لجبازی ) لجبازی اعتبار انسان را کاهش می دهد .
6-ترس از قبول اشتباه ومحکوم شدن در اصطلاح می گویند دست پیش گرفتن اگر اشتباه خود را بپذیری وعذرخواهی به موقع کنی شخصیتت بالا می رود .
7- درک نکردن : دنیا را فقط از دریچه چشم خود و امیال خود دیدن و دیگران را ندیدن باعث خشم می شود .
- ۹۷/۰۱/۲۹
- ۵۵۲ نمایش