نظم و برنامه ریزی
بنام خالق یگانه ومهربان
روز دوشنبه مورخه 96/7/17 کارگاه آموزشی با موضوع نظم وبرنامه ریزی به دبیری آقای اکرامی و آموزشگری آقای حسنی و خانم قمری درشعبه ابوذر برگزار شد ....
تعریف نظم: نظم در لغت به معنی آرامش , برپاداشتن , ترتیب دادن کار , سامان دادن و... می باشد.
نظم مجموعه ای است که اعضای آن به نحوی در کنار هم قرار می گیرند که در نهایت هدف معین و مشخصی را دنبال کنند.
انضباط یعنی انجام کارهای درست در زمان مناسب وبه دلیل موجه , نظم در مقابل هرج ومرج می آید.
اهمیت نظم :
1- برای رسیدن به اهداف بزرگ
2- بر ای جبران گذشته های از دست رفته
3- کنترل زندگی خود
4- سلامت جسم وروان
5- یکی از اصول موفقیت در زندگی
6- ایجاد آرامش و کاهش استرس
7- ایجاد تعادل بیشتر
8- انجام کارها به درستی وبا سرعت ودقت بیشتر
9- برنامه ریزی خیلی از سختی ها و ناکامی های زندگی را از بین می برد.
اصول نظم :
1- آگاهی وبصیرت : نظمی که براثر شناخت فرد از اصول , فوائد و آثار آن ایجاد شود مورد قبول فرد بوده وفرد هیچ گونه رنج وخستگی براساس آن عمل می کند.
2- آزادی مشروط : نظم به معنی محدود کردن آزادی نیست , آزادی بی قید وشرط را مشروط می کند که هم به سود فرد وهم به سود دیگران است , آزادی تا حدی که به حقوق دیگران ضرری وارد نشود و مانع رشد و هدایت خود فرد نیز نشود.
3- خود کنترلی یا انضباط شخصی : یکی از اصول مهم در نظم ومنظم بودن این است که فرد از روی اختیار آن را بپذیرد , فرد شخصاً اعمال و رفتار خود را کنترل نماید.
4- مداومت در نظم : نظم را نمی توان به صورت مقطعی و یا در یک زمان مشخص ایجاد کرد بلکه باید در طول زمان در فرد شکل گیرد چنانچه نظم براثر تمرین وتکرار در فرد به صورت یک عادت آگاهانه درآید از ثبات ودوام بیشتری برخوردار است.
برنامه ریزی : پیش بینی خردمندانه و تنظیم فعالیت ها و بررسی نیازمندی ها در مدت زمان معین بر اساس الویت ها ومتناسب با توان استعداد وخواسته خود در راستای نیل به اهداف.
نکاتی در مورد برنامه ریزی :
برای داشتن برنامه ریزی درست و صحیح در زندگی نمی توان یک راه حل سریع و معجزه آسایی ارائه کرد ولی با رعایت نکات ریزی می توان تأثیر مثبت و بزرگی در زندگی روزمره خود بگذارید.
1- وقتی برنامه ریزی بدرد نمی خورد باید آن را عوض کرد مثلاً وقتی دنبال چیزی می گردید و آن را پیدا نمی کنید سیستم نظم وچیدمان وسایلتان را تغییر دهید.
2- داشتن یک دفترچه یاداشت برای نوشتن لیست کارها وبرنامه ها
3- برای هز روز اهداف مشخصی را تعیین کنید . وقتی یک یا چندین کار مشخصی داشته باشید راحت تر می توانید به کارهایتان برسید.
4- وسایلتان را جای خودش قرار دهید نه هر جایی که گیر می آورید.
5- اهدافتان را به اهداف کوچکتر تبدیل کنید تا انگیزه بگیرد.
6- برنامه ی زمانی مدت دار: به برنامه خود نظم وتربیت دهید وهرازگاهی آن را به روز کنید.
7- معاشرت با افراد منظم
8- وقت شناس بودن
9- مسئولیت اعمال خود را پذیرفتن تا برنامه ریزی کنید برای انجام بهتر کارها ورسیدن به موفقیت
10- هنر مدیریت زمان : از مهمترین راه های دستیابی به نظم , تقسیم وقت است. از اوقات فراقت بهرمند شوید, از فرصت ها بهره ی کافی ببرید و کارهایی را که باعث اتلاف وقتتان می شود را کنار بگذارید و به کارهای مفید بپردازید.
در آخر جناب آقای حبیبی دبیرکل جمعیت طلوع رهایی هفتمین سالروز رهایی دو مؤسس برزگوار جناب آقای عظیمی وسرکار خانم موسوی را تبریک گفتند ودر مورد نظم مشارکت کوتاهی کردند وگفتند: کسانی که فاقد فکر هستند واندیشه ندارند نمی توانند نظم وبرنامه ریزی را در زندگی پیاده کنند پس نظم وبرنامه ریزی محصول فکر وتفکر است .
- ۹۶/۰۷/۱۸
- ۶۷۱ نمایش