راههای غلبه براعتیاد 3
يكشنبه, ۸ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۲۸ ق.ظ
REBT
یا رفتاردرمانی عقلانی هیجانی
رفتاردرمانی شناختی , مکتبی از روان درمانی است که هدفش کمک به کسانی است که با مسائل احساسی وعاطفی روبرو هستند. ما در آموزش قبل با راهکارهای رفتار درمانی عقلانی هیجانی آشنا شدیم و گفته شد باورها همان , احساسات به علاوه افکار یک فرد هستند.
جناب آقای غفوری معاونت محترم جمعیت طلوع رهایی رستا آموزشگر این مطالب هستند و در این آموزش ما با باورهای معقول وغیر معقول آشنا خواهیم شد....
کل افکار,رفتار, مسئله ی اعتیاد و...به باورهای مابستگی دارد ؛این باورانسان هااست که افکاراحساسات ورفتارشان رامی سازد .
باورها به دودسته تسیم می شوند:
۱-معقول
۲-نامعقول
هیچ انسانی نسبت به طرز فکر خودش نمی توانداحساس کندباوری که الان به اودست داده است نامعقول می باشد .پس انسان هادرابتدا احساس می کنند که باورهایشان معقول هست .مثلا فرد امروز که رهاشده متوجه می شود بسیاری از رفتارهای اودرزمان مصرف برای به دست آوردن موادنامعقول بوده درحالی که آن زمان فکر میکرده که رفتارمعقولی دارد.
باورهای نامعقول به چهاردسته تقسیم می شوند:
۱-توقع انگیز :به هرچیزی که می خواهیم برسیم, می رسیم وبه هرچیزی که نمی خواهیم برسیم ,نمی رسیم برایمان مهم نیست .دوست دارم این کارراانجام می دهم واگردوست ندارم انجام نمی دهم .
این باور را از ذهنتان پاک کنید که تمام آدم هایی که شمابا آنهارفت وآمدمی کنید آدمهایی باشندمنصف؛مهربان ؛دارای بخشش و...این باوررااز ذهنتان بیرون کنید اصلا امکان پذیرنیست .اگریک روز دوستتان به شماحرفی زد وشماناراحت شدید بدون قید وشرط بپذیریدونگوییدمن از اوتوقع نداشتم ؛باورتان راعوض کنید .یک روزاز مصرف موادتوقع داشتیم که حس وحالمان راخوب کندامادرآخرچیزدیگری شد.کسانی که تابه امروز بامصرف موادبه مشکلی برنخورده اندتوقع نداشته باشند که تاآخرهمینطورباشد.
۲-افتضاح سازی (ترس):از یک مشکل کوچک یک کوه بسازیم .این باور نامعقول است که من دربرابرمشکلات کم توان هستم .
وقتی به مشکلی برمی خوریم مصرف مواد را سرلوحه ی کار خود قرارمی دهیم .مابعضی وقت هامی آییم ترسی رااز بدنمان بیرون بکشیم چیزی را برای درمانش انتخاب می کنیم و روزی باید دنبال درمان همان راهی که برای درمان دردمان انتخاب کرده ایم بگردیم .مصرف مواددرمانی بودبرای مشکلات اما بعد ازمدتی بایددنبال درمانی برای مصرف موادبگردیم واین افتضاح سازی می شود.
۳-تحمل کم ناکامی یاکم تحملی:باکوچکترین مشکلی کم تحمل می شویم ,غمگین می شویم وفکرمی کنیم که شکست خورده ایم .
همیشه دوست داریم برای حل مشکلاتمان راحت ترین کار و راه میانبور راپیداکنیم وسعی نمیکنیم مشکلاتمان راباباورهای منطقی حل کنیم .همیشه دنبال بیراهه بوده ایم .بعضی وقت هابرای اینکه بخواهیم یک راهکارساده پیداکنیم مصرف مواداولین انتخابمان بودبه جای اینکه دربرابرمشکلات خود را توانمندکنیم به مصرف موادروی آوردیم .
۴-تحقیر:بی ارزش نشان دادن خودمان نسبت به جامعه ؛روزگار؛اتفاقات و...بی ارزش کردن خودمان درمقابل مردم ؛همسایه ؛اعضای خانواده و...
چون اطرافیان ما به جایگاهی رسیده اند ما نتوانستم به آن جایگاه دست پیداکنیم,پس همه چیز برای ما تمام شده وبه مصرف موادروی می آوریم.
در آموزش بعد با باورهای معقول آشنا خواهیم شد...
- ۹۶/۰۵/۰۸
- ۳۹۸ نمایش