فلاکا ماده مخدری که مصرف کننده را شبیه زامبی می کند
فلاکا ماده مخدری که مصرف کننده را شبیه زامبی می کند.....
پس از ممنوعیت ماده مخدر “نمک حمام” در سال ۲۰۱۲ در آمریکا، بنظر می رسد این روزها مخدر دیگری در خیابان های برخی ایالات های این کشور رایج شده که به گفته مقامات به مراتب خطرناک تر و ترسناک تر از محرک هایی همچون “کوکائین و نمک حمام” است.
ماده مخدر “Flakka” یا سنگ ریزه (Gravel)
شایعات و نقل قول های عجیب و بعضا ترسناکی درباره فلاکا وجود دارد. از جنون آنی گرفته تا قدرت ماورالطبیعی و حتی انسان خواری.
به فلاکا از آن جهت “سنگ ریزه” می گویند که تکه های کوچک کریستال آن (که در دو رنگ سفید و صورتی یافت می شوند) بسیار شبیه سنگ های کف آکواریوم ماهی است. از سوی دیگر نتایج تحقیقات نشان می دهد نشئه گی این ماده مخدر بسیار شبیه به کوکائین است اما واکنش های بدن در زمان نشئه گی بسیار فراتر و خطرناک تر از چیزی است که در کوکائین و یا حتی مواد مخدر صنعتی همچون دراکولا و نمک حمام می شناسیم.
به گزارش موسسه ملی سوء استفاده از مواد مخدر در آمریکا، فلاکا با نام صنعتی (Alpha-PDP) مخدری صنعتی به شدت روانگردان و بسیار “بدبو” است که عموما در چین تولید شده و با قیمتی بسیار نازل به فروش می رسد. از دیگر عوارض این ماده مخدر که به تازگی در ایالات متحده و بریتانیا ممنوع شده است، می توان به: توهم شدید و افزایش سطح هوشیاری و انرژی اشاره کرد.
روزنامه ایندیپندنت با اشاره به حادثه ای در سال ۲۰۱۴ در فلوریدا آمریکا نوشت: در آن سال مردی که گمان می رفت نمک حمام مصرف کرده است، پس از حمله به مرد دیگری، با دندان صورت او را تکه تکه کرد. این در واقع نخستین مورد گزارش شده از انسان خواری بواسطه استعمال ماده مخدر روانگردان مورد اشاره محسوب می شد.
اما هفته گذشته پلیس فلوریدا پسری نوزده ساله را در کنار دو مرد دیگر دستگیر کرد که در صورت یکی از آنها آثار گاز گرفتگی و تکه تکه شدن با دندان مشهود بود؛ دومین مورد از انسان خواری در ایالت فلوریدا که اینبار شائبه ها در خصوص نمک حمام و فلاکا را بیش از پیش تقویت می کرد.
پلیس فلوریدا اگرچه هنوز گزارش خود درباره این حادثه را ارائه نداده است اما در اظهارات ابتدایی خاطر نشان کرد: “جنون آنی” می تواند موجب تحریک شدید، پارانویا و توهم شود و درنهایت به “خشونت های شدید” بیانجامد.
شبکه خبری CNN نیز با انتشار گزارشی ذیل عنوان “فلاکا چیست و چرا از کوکائین خطرناک تر است؟” نوشت: کنترل دُز دقیق فلاکا بسیار دشوار است. ذره ای اشتباه در میزان مصرف این ماده مخدر صنعتی می تواند نتیجه را از نشئه گی به مرگ تغییر دهد. این دارو که هم از طریق استعمال، هم تزریق، هم اِسنیف و هم خوردن مصرف می شود؛ اگر تنها کمی بیش از اندازه مجاز استفاده شود یقینا به جنون آنی و رفتار خشونت آمیز خواهد انجامید.
جیم هال -اپیدمولوژیست مخدرهای صنعتی در دانشگاه نووا جنوبی در گفتگو با سی ان ان با بیان اینکه مصرف فلاکا دمای بدن را تا ۱۰۵ درجه بالا می برد، تصریح کرد: مهمترین ویژگی فلاکا این است که پس از استعمال؛ حس قدرت، شجاعت و خشمی عجیب در مصرف کننده ایجاد می کند.
پایگاه اینترنتی رولینگ استون هم در اشاره به اثرات مخرب مصرف فلاکا نوشت: فردی تحت بازداشت در اداره پلیس درحالی که در نشئگی مصرف فلاکا به سر می برد، درب های ضد طوفان این اداره را شکست و یا دختری در ملبورن پس از مصرف فلاکا دوان دوان به خیابان آمده و دیوانه وار فریاد می زد من شیطان هستم.
این در حالی است که به گزارش سی ان ان، ایالت فلوریدا بیشترین میزان مصرف کنندگان فلاکا را به خود اختصاص داده که بطوریکه روزانه ۳ تا ۴ نفر بدلیل مصرف این ماده مخدر در بیمارستان های این ایالت بستری می شوند.
ایندیپندنت نوشت: نام فلاکا از اصطلاحی اسپانیایی به نام “La Flaca” به معنی زن خوش سیرت گرفته شده است و مواد شیمیایی تشکیل دهنده آن شباهت بسیاری به “نمک حمام” دارد. اما قیمت پایین آن (۳ تا ۵ دلار برای هر اُنس) آنرا به جایگزینی ارزان برای کوکائین تبدیل کرده است. البته بسیاری دیگر از فلاکا به عنوان نسل دوم نمک حمام یاد می کنند.
به گفته مقامات پلیس فلوریدا این دارو که نشئگی کوکائین و متاآمفتامین را شبیه سازی می کند در بین جوانان دانشگاهی و افراد بی خانمان به شدت در حال رواج است.
به گزارش خبرنگار مهر از گرگان، حجتالاسلام سید مصطفی حقی، ظهر سهشنبه در همایش اجتماعی پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ماده مخدر فلاکا بهتازگی در غرب ساختهشده و بهزودی به مرزهای ایران نیز میرسد، این ماده مخدر آثار مخرب بیشتری داشته و فرد را در توهم همیشگی نگه میدارد، ترکیبات PVP این ماده شبیه به LSD و دی آمفتامینها است.
وی افزود: ۲۳ درصد دانشجویان در معرض مصرف قلیان هستند و ۹۸.۲ درصد افرادی که به مواد مخدر معتاد شدند ابتدا از قلیان شروع کردند.
دادستان مرکز استان گلستان تصریح کرد: مواد مخدر در دنیا یک هزار و ۶۰۰ میلیارد دلار و در ایران سه میلیارد دلار گردش مالی دارد و هماکنون ۵۴۰ نوع مواد مخدر صنعتی در دنیا شناساییشده است.
حقی اظهار کرد: در سال گذشته ۲۲۰ کارگاه تولید شیشه و دو تن شیشه کشف و منهدم شدند. از ابتدای امسال تاکنون نیز ۷۰ تن مواد مخدر کشفشده است.
حقی گفت: هماکنون در کشور ۷۹۰ هزار نفر تحت درمانند و ۳ درصد از جامعه معتاد رسمی هستند که بین ۱۵ تا ۶۵ سال سن دارند برای درمان این تعداد ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه میشود.
به گفته وی، در سال سه هزار نفر در اثر سوءمصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
دادستان گرگان تصریح کرد: درگذشته درگیر مواد سنتی بودیم که تخدیری است اما امروز درگیر مواد صنعتی هستیم که توهمزا است و جامعه را تحت تأثیر و تهدید قرار میدهد.
وی افزود: علائم مصرف مواد مخدر صنعتی اصلاً شبیه به مواد مخدر سنتی نیست و علائم بالینی شدید ندارد، صداوسیما باید این مطالب را عریان مطرح و تأثیرهای آن را در جامعه عنوان کند.
حقی تأکید کرد: یک هدف از قاچاق مواد مخدر گردش بالای مالی آن است، اما هدف مهمتر آن منکوب کردن جوامعی است که حرفی برای گفتن دارند.
وی افزود: برای مبارزه با قلیان برنامههای زیادی در استان گلستان اجرا میشود اما برخی هنوز انگیزه کافی ندارند یا عدم انگیزه به برخورد دارند که خطرناک است.
گفتنی است، فلاکا که بصورت سنگ های کریستالی به بازار آمده و می تواند بلعیده شده، از بینی بالا کشیده شده، تزریق و یا در یک سیگار الکترونیکی تبخیر و دود شود.
مدت اثر ماده مخدر می تواند سه تا چهار ساعت طول بکشد اما تا چندین روز هم می تواند به تأخیر بیافتد. این ماده هم از لحاظ فیزیکی و هم روانی شدیداً اعتیاد آور است. از آنجاییکه توانایی آنرا دارد که در یک کارتریج مانند سیگارهای الکترونیکی قرار گرفته و دود شود، می توان آنرا از دید مردم پنهان کرد و به خیلی ها اجازه می دهد که بدون برانگیختن هرگونه سوء ظن، براحتی مصرف کنند.
- ۹۶/۰۲/۳۰
- ۶۶۸ نمایش