مواد مخدر گل چیست؟
ماده مخدر گل، همان اندازه که اسم خوشایندی دارد، یکی از خطرناکترین مواد مخدری است که این روزها در دست جوانها میچرخد و به اسم یک روانگردان طبیعی خرید و فروش میشود. مخدری که ضربان قلب را بالا میبرد، احساس بیقراری میدهد، باعث توهم میشود و با یک بار مصرف، طوری عملکرد مغز را مختل میکند که زندگی بدون آن غیر ممکن میشود.
به دلیل اینکه والدین و عموم جامعه از حشیش و ماری جوانا آگاهی دارند و فکر میکنند حتما فرزندشان ماده بیخطری مصرف میکند که نامش هم گل است و حتما هم منشاء طبیعی دارد و زیانش از ماری جوانا، حشیش و دیگر مواد مخدر صنعتی کمتر است.
این کارشناس اعتیاد توهمزایی ماده مخدر گل را بیشتر از حشیش دانست و افزود: ماده مخدر گل دارای پتانسیل قویتری از ماری جوانا و حشیش در ایجاد توهم و اعتیادآوری است و میزان قدرت توهمزایی آن دو تا سه برابر بیشتر از ماری جوانای معمولی است.
گل بخشهای مسئول آرامشبخشی مغز را فلج میکند
دشتی مصرف ماده مخدر گل را اعتیادآور دانست و اظهار کرد: گل که در اذهان عمومی حتی کمخطرتر از حشیش، ماری جوانا و علف تلقی میشود، برعکس آنقدر خطرناک است که با یک بار مصرف، برای همیشه باعث اعتیاد مصرف کننده میشود، زیرا ماده مخدر گل به طور مستقیم بخشهای مسئول آرامشبخشی را در مغز فلج کرده و خودش جایگزین آن میشود.
وی افزود: به همین دلیل مصرف کننده گل در صورت مصرف نکردن دچار بی قراری، تپش شدید قلب، وحشت زدگی و اضطراب شدید میشود.
دلیل گرایش جوان ها به سمت مخدر گل چیست؟
- چون آنها دنبال یک سرخوشی کاذب هستند که فکر می کنند با مصرف حشیش یا مواد مخدر دیگر به دست می آورند در حالی که این حس فقط به روزهای اول استفاده از این مواد برمی گردد و بعد از آن دیگر هیچ خبری از سرخوشی نیست. البته نباید از این مسئله چشمپوشی کرد که خیلی از جوانان واقعا نمی دانند که این مواد، مخدر هستند و نباید آنها را استفاده کرد. یکی از دلایل مصرف بی رویه این ماده، ناآگاهی است.
جوان های ما شنیده اند که ماری جوانا در کشورهای دیگر مجاز است و حتی به عنوان دارو استفاده می شود، به همین دلیل با خودشان می گویند ما هم استفاده کنیم. حتی فکر می کنند وقتی کسی به آنها هشدار می دهد، هشدارش کاملا اشتباه است و فقط قصد ترساندنشان را دارد، در حالی که همانطور که گفتم بین موادی که آنها دارند و مواد ما تفاوت بسیار زیادی است.
آیا آماری درباره اینکه چه درصدی از مصرف کنندگان ماده مخدر گل مرد و چه تعداد زن هستند وجود دارد؟
- نمی شود تخمین زد. فقط می توانم بگویم که متاسفانه این ماده توسط خانم ها نیز استفاده می شود و دلیل اصلی اش همان طرز فکر اشتباه درباره شادی زا بودن این مواد است. مصرف کنندگان این ماده باید بدانند این شادی ظرف مدت کوتاهی به افسردگی و انزوا تبدیل خواهد شد.
این ماده فقط همراه با سیگار استفاده می شود؟
- نه، بعضی ها آن را به شکل تنباکو در قلیان می کشند، برخی دیگر داخل سیگار، یک عده ای هم با آن شیرینی درست می کنند و به فروش می رسانند. این شیرینی ها که به معجون زابلی، معجون بیرجندی و معجون بمب خنده معروف هستند همان سرخوشی کاذب را به مصرف کننده می دهد.
چرا این اسامی را روی آن گذاشته اند، آیا دلیلش این است که در آن مناطق تولید می شود؟
- نه، به این اسامی معروف هستند. اتفاقا این کیک ها همه جا تولید می شوند و متاسفانه مرکز تولیدش هم یکی از شهرهای مرکزی است.
شما به عنوان درمانگر با آدم هایی روبرو هستید که از گل استفاده می کنند؛ آنها چه خصوصیاتی دارند؟
- اینچنین افرادی از وابستگی روانی رنج می برند و نه وابستگی جسمی، یعنی اگر ماده یک ساعت دیرتر از موعد به آنها برسد شروع به پرخاشگری می کنند. متاسفانه یکی از دلایلی که برخی از افراد تصمیم به مصرف این ماده می گیرند این است که در باور آنها، گراس، علف و گل اعتیاد ندارند، در حالی که اینطور نیست و اگر مواد مخدر فقط به جسم آسیب می رسانند، ماده ای مثل گراس روان انسان را به هم می ریزد.
از آنجا که افراد، معمولا این ماده را با سیگار مصرف می کنند ممکن است بعد از مدتی ریه شان هم با مشکل روبرو شود و از این حیث نیز آسیب زیادی ببینند. از علائم عمومی دیگر که در مصرف کنندگان این ماده دیده می شود، پرخاشگری، عصبی شدن، افزایش اشتها، قرمز شدن چشم ها، پایین آمدن حافظه و لطمه های تحصیلی است.
یک مورد متداول دیگر در این افراد، «سندرم بی انگیزگی» است. این افراد نسبت به تحولاتی که در اجتماع شان رخ می دهد به شدت بی تفاوت هستند. همانطور که شاهد هستیم بعضی ها بعد از مصرف این مواد، شروع به رانندگی بی پروا در اتوبان ها می کنند و تحت تاثیر آن ممکن است حوادث وحشتناکی را هم رقم بزنند.
بعد از چه مدت مصرف، این اعتیاد شکل می گیرد؟
- چند ماه. ممکن است فرد مصرف این ماده را متوقف کند اما وسوسه های این ماده به شدت بالاست، متاسفانه فرد به خاطر شادی، هیجان، توهم و حالت روانی برانگیختگی که به او دست می دهد دوباره تصمیم به مصرف می گیرد.
- ۹۶/۰۱/۲۶
- ۳۳۶ نمایش