دلایل مقاومت نابجا و عدم تمایل برای تغییر
شنبه 95/01/21 کارگاه آموزشی با موضوع دلایل مقاومت نابجا و عدم تمایل برای تغییر به دبیری آقای مصطفی عظیمی و آموزشگری آقایان امین خادمی و علی سیف الملوک برگزار گردید.
دبیر کارگاه صحبتهای خود را با پیام شماره 19 دانشنامه جامع جمعیت طلوع رهایی آغاز کردند :
گاهی خراب کردن برخی از پل ها الزامیست. چون باعث می شود نتوانید به جایی برگردید که از همان ابتدا هرگز نباید قدم می گذاشتید. فراموش کردن و فاصله گرفتن از دوستان ناباب و محیط های نادرست نقش بسزایی در درمان دارد چون موجب می شود که ما با استفاده از آموزش های صحیح به دنبال یک جایگزین مناسب برای خلاء به وجود آمده باشیم و این امر یک بستر سالم را برایمان فراهم می سازد.
خلاصه مطالب بیان شده در کارگاه آموزشی :
آموزشگر محترم نیز صحبتهای خود را با پیام شماره 3 دانشنامه جامع آغاز کرد :
در گاوصندوق زندگی و قلک ذهنمان چیزی را بیاندوزیم که در بازار فردا بتوانیم با آن چیزی را خریداری کنیم. زندگی و ذهن ما همانند مزرعه ای می باشد که امروزه هر آنچه را که در آن بکاریم فردا همان را برداشت خواهیم کرد.چه خوب ،چه زشت ، چه زیبا ، چه زشت، پس مراقب بذری که اقدام برای کاشتن آن می کنیم باشیم.
حرکت از یک وضعیت به وضعیت دیگر را تغییر می گویند. منشاء و محرک تغییر احساس نیاز و انگیزه است. قبل از اینکه از فرد بخواهیم کاری را انجام دهد ، آموزش چگونگی انجام دادن و نحوه انجام آن عمل را به او فرا داده باشیم. در واقع مهارت های کافی و لازم برای انجام آن کار را داشته باشیم.
برای اعمال تغییر در درونمان به دو عامل نیازمندیم : 1 - دریافت آموزش و کسب دانستنی های لازم ، 2 - عملکرد به دانستنی هایمان
از دلایل عدم تمایل برای تغییر می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1 - باورهای نادرست و اشتباه و تثبیت آنها در ذهن فرد موجب عدم تغییر می شود.
2 - عجله و نداشتن صبر در پروسه تغییر
3 - تنبلی و سستی در ایجاد تغییرات جدید
4 - عادت به یک سبک و شیوه زندگی
5 - ترس از تغییر شرایط و اوضاع موجود
6 - به عهده نگرفتن مسئولیت کارهای خودمان
7 - احساس رضایت از شرایط موجود و وضعیت فعلی را وضعیت مطلوب دانستن
8 - توجیه شرایط فعلی برای فرار از تغییر
9 - کنده شدن و جدایی از لذت
دنیا در حال تغییر است. رمز موفقیت در تغییر در جهت صحیح است و تغییر لازمه زندگی پویا است. در هنگام تغییر ما با یکسری از مقاومت ها روبرو می شویم که اگر این مقاومت ها در کار نباشد یعنی تغییر درست و اصولی صورت نگرفته است. منظور از شاخه های مقاومت وجود هوای نفسانی و موانعی است که موجب عدم تغییر در ما می شود. وجود مقاومت نشانگر اینست که اتفاقاتی در زندگی ما می افتد که ما را از تغییر کردن منصرف و پشیمان می کند.
- ۹۵/۰۱/۲۳
- ۵۳۳ نمایش