نحوه عملکرد صحیح در مرحله دوم درمان
دوشنبه 94/12/3 کارگاه آموزشی با موضوع نحوه عملکرد صحیح در مرحله دوم درمان به دبیری سرکار خانم هاشمی و آموزشگری مهمانان عزیز ، آقایان حمید منصوری، جواد افضل، حجت رجبی و مسعود کریمی برگزار گردید.
دبیر کارگاه در ابتدا به پیام شماره 31 دانشنامه جامع جمعیت طلوع رهایی اشاره کردند :
زندگی بصورت یکنواخت معنا و مفهومی ندارد. ما هیچ مشکلی نداریم ، تنها مشکلی که وجود دارد این است که فراموش کرده ایم برای چه به دنیا آمده ایم ، قرار نبوده زندگی ساده، راحت و بی دردسری داشته باشیم. زندگی به این منظور طراحی شده است که ما را با چالش رشد و تغییر رو به رو کند تا انسانی آگاه تر ، مهربان تر و کمال یافته تر شویم.
خلاصه مطالب بیان شده در کارگاه آموزشی :
اکثر افراد با انگیزه بیرونی وارد گروه درمانی می شوند. بعد بیرونی به طور غیرمستقیم و از نیازهای بیرونی ما انسان ها شکل می گیرد. گاهی اوقات فرد مصرف کننده به خاطر عوامل بیرونی مانند ترس از اخراج در محیط کار ، ازدواج فرزندان و .... تمایل خود را برای رهایی از اعتیاد نشان می دهند که این امر هم مانند انگیزه درونی با ارزش و مهم است.البته انگیزه بیرونی برای آغاز مسیر خوب است ولی برای ادامه مسیر اصلا کافی نیست و فرد می بایست با پیدایش انگیزه بیرونی و کسب آگاهی های لازم آن را به انگیزه درونی تبدیل نماید.
هدف در مرحله دوم درمان پایداری در مسیر و رسیدن به تعادل در گفتار ، کردار و اندیشه می باشد که هدف غایی گروه درمانی می باشد.برای رسیدن به این اهداف رعایت نکات ذیل ضروری است :
- ایمان به راهنما : یعنی باور کنی که رهایی از اعتیاد و پایداری در مسیر در گرو عمل کردن به راهکارهای راهنما است.ایمان دارای دو بعد نظری و عملی می باشد که خود موضوعی جداگانه است و بحث در مورد آن در این مقال نمی گنجد.
- صداقت با خود و راهنما : صداقت یعنی حداکثر اطلاعات صحیحی که شما درباره افکار و احساس و فعالیت روزانه خود، در اختیار راهنما می گذارید.
- ارتباط مستمر و تنگاتنگ با راهنما
- رعایت اصول و قواعد ارائه شده از سوی گروه : حرکت در چارچوب مشخص شده از سوی گروه، رعایت حرمت و عمل به موارد آن برای پایداری در مسیر امری ضروری است.
- حضور مستمر و منظم در کارگاه های آموزشی
- دریافت آموزش و کسب دانستنی های لازم و عملکرد صحیح به آنها : منظور از دانستنی های لازم ، دانستنی هایی است مربوط به حل مشکلاتی که در حال حاضر داریم و یا در آینده خواهیم داشت.اطلاعات و معلوماتی که برای رسیدن به هدف که همان قطع مصرف و پایداری در مسیر می باشد به آن نیازمندیم و ما را در نیل به هدف و مقصودمان یاری می رساند.
- مغرور نشدن و جلوگیری از ورود غرور به رفتارمان : غرور کاذب مانعی است برای دریافت اموزش ها و موجب می شود فرد از مسیر رهایی خارج شود و به موفقیت دست پیدا نکند.
- فرد در مرحله دوم درمان می بایست با رفتار و گفتاری پسندیده به الگویی برای افراد تازه وارد و افراد مرحله اول تبدیل شود و با تغییر اندیشه خود، به کیفیتی مطلوب در گفتار و رفتار خود دست پیدا کند.
- فرد می بایست با پایداری در مسیر ، کیفیت رهایی خود را ارتقا داده و به عرض رهایی خود نیز توجه کند و با مراقبه از داشته هایش به مسیر درمان ادامه دهد.
- کار کردن بر روی 13 کلید رهایی : راهنما می تواند با ایجاد انگیزه در رهجو ، اصول 13 کلید رهایی را برای وی شرح دهد و آنها را به کارکرد 13 کلید تشویق کند. اصول موفقیت در جمعیت طلوع رهایی در قالب 13 کلید رهایی از سوی بنیانگذار جمعیت، جناب آقای احسان حبیبی بیان شده است و رهجو می تواند با کمک راهنمای خود و به اجرا در آوردن آنها به موفقیت دست پیدا کند.
- تعیین هدف های جدید و متعالی در مسیر : فرد با ورود به گروه و قطع مواد مصرفی خود، برای این که انگیزه خود را برای ادامه مسیر از دست ندهد می بایست هدف های جدیدی برای خود تعریف کند تا برای ادامه مسیر سرد نشود.
- خدمت کردن : خدمت به همنوع یکی از اهدافی است که فرد می تواند با تعیین و رسیدن به آن مانع از سرد شدن انگیزه هایش شود.خدمت جنبه ها و اشکال مختلفی دارد که متعالی ترین نوع آن رسیدن به مرحله راهنمایی و انتقال آموزش ها به فردی تازه وارد است.
- جلوگیری از ورود حاشیه و حاشیه سازی : تمام سعی خود را انجام دهیم تا مولد و مبلغ حاشیه نباشیم.حاشیه یکی از اصلی ترین عواملی است که مانع موفقیت در مسیر رهایی می شود.
- الگو برداری از تجارب گذشته و درس گرفتن از آنها : کلید شماره 8 جمعیت طلوع رهایی می گوید : الگوبرداری از تجارب گذشته برای موفقیت در آینده تاثیرگذار می باشد.
نتیجه عملکرد اصولی در مرحله دوم درمان ، دریافت بیشترین بهره ، ارتقاء کیفیت سه بعد رهایی که شامل طول ، عرض و عمق رهایی می باشد و در نهایت دستیابی به تعادل در زندگی و رهایی می باشد.
- ۹۴/۱۲/۰۴
- ۴۳۳ نمایش